• OldtimerPribinaStar

03.-11.8.2018 Letisko Nitra

bottom vstúpiť

Oldtimer Pribina Star 2018

Milí milovníci tichých lietajúcich strojov nielen (no najmä) drevených a všetkých letných vôní času žatvy a množstva využiteľných rolí. Pozývame vás na OPS 2018. Alebo, ako sa má vyjadrovať celou vetou – pozývame vás na OLDTIMER PRIBINA STAR.

Kto môže lietať? Každý, kto je medzikusom medzi sedačkou a kniplom na ľubovoľnom stroji s dátumom výroby pred rokom 1960 ako i na typoch L-13 a L-23 alebo klzáku s aspoň jednou drevenou časťou konštrukcie (čo sem vďaka krídlam zaraďuje i VSO-10, ktorá bola už minulý rok na OPS najmodernejší superbrus). "Brúse" lamináty len mimo súťaž alebo len s posádkov staršou ako 75 rokov, pre dvojsedadlovky 150.

Celá záležitosť sa opäť odohrá na letisku v Nitre – Veľkých Janíkovciach alias LZNI od 3. do 11. 8. 2018. Od roku si možno odvodiť – podľa vzoru „rok mínus dvetisíc rovná sa suma“, aj výšku štartovného 18€. Registrovať svoju účasť je potrebné do 13. júla z dôvodu prípravy podujatia. Do hangára sa zmestí odhadom 40 kusov techniky, ktorá tu dostane pocit sucha, bezpečia a ochrany, piloti môžu očakávať plus-mínus to isté v bungalovoch (prípadne je možné ubytovať sa v okolí letiska). Prihlásiť sa po termíne možno za už známu „pokutu“ Six Beers.

Pre členov POTK a VGC je štartovné zdarma. Štartovné sa platí za jedno lietadlo, čiže dvojmiestne stroje ochudobnia len jedného člena posádky.

Čo ponúkame? Trochu cestovania v čase, zväzarmovskej nostalgie, v duchu hesla „Priateľstvo na zemi i vo vzduchu“, utužovanie medzinárodných priateľstiev, ktoré môžme pokojne nazývať celkom inak ako suchopárnym kódom „V4“. Lietať i nelietať budeme v bodovaných disciplínach, ktoré vyhodnotí športový komisár – cross country AAT prelety, trať „Hviezda“ – ktorá preteku dala i meno – v niekoľkých obmenách, hod kniplom, možno i pitie piva na čas. Pri veteránoch s nepríliš ambicióznou kĺzavosťou a veľkým opadaním budú trate riešené tak, aby bolo sladké hniezdočko menom LZNI na doklz.

Vleky budú k dispozícii za 3€/ minúta, záloha za palivo je sume jednosto € s tým, že čo sa neminie, to sa vráti. Aeroklubovú párty predpokladáme uskutočniť 6.8. a „hangárpárty“ 10.8. večer. Už teraz sa tešíme na ctených vzdušných hostí z malých i veľkých diaľok.

V prípade nepriazne počasia (čo sa na OPS doteraz nestalo, skôr bývali problémy „ze stropom a ze sťenáma“) je možné navštíviť Nitru alebo relaxovať v jej okolí Nitra, Bojnice, kaštiel Topolčianky, Arborétum Mlyňany, Banská Štiavnica, termálne kúpalisko Kesov, termálne kúpalisko Podhájska, Bratislava, kúpele Piešťany.

Cenník

Prenájom vetroňov

Počas trvania súťaže je možné si prenajať vetrone z klubu. Blaník L13/23 20€/hod, VSO10 15€/hod a DG1000 50€/hod. V prípade záujmu nás kontaktujte.

Účastníci

kde nás nájdete? pozrite na google maps

Igor Ott sohaj425@gmail.com, +421 908 095 592, +420 724 672 122

Jozef Ott jozef.ott@gmail.com, +421 903 889 869

Aeroklub Nitra, Dlhá 108, 94907 Nitra